איך לשמור על הכסף שלכם בסין

איך לשמור על הכסף שלכם בצורה הטובה ביותר כשאתם עושים עסקים עם סין.
חיפשתם ספק, בחנתם עשרות ספקים עד שהגעתם לזה שנראה לכם הכי מתאים, ניהלתם מו"מ על המחיר, על המפרט ועל תנאי האספקה. נשאר נושא כמעט אחרון שהוא סופר חשוב:

איך הכי כדאי לשלם לספקים בסין?

לרוב באופן טבעי במסחר בין לאומי ספקים יעדיפו לקבל כמה שיותר כסף מראש. גם הספקים בסין יעדיפו זאת ויתעקשו מצידם על מקדמה (DEPOSIT) כמה שיותר גדולה באחוזים מסך העסקה.

נתקלנו בלא מעט ספקים שאף דרשו 100% מראש לפני התחלת ייצור מכל מיני סיבות שונות ומשונות. לעולם אל תסכימו לתנאי תשלום כאלו. לעולם לא!

נהוג ומקובל לשלם לספק שעובדים איתו פעם ראשונה 30% מקדמה. אם מדובר במוצר שממותג במיוחד בשביל הזמנת הלקוח ( ספלי קפה עם הדפסת – "מוניות משה רמלה" ) נהוג אף לשלם 50% מקדמה.

הנקודה החשובה היא לגבי יתרת התשלום (BALANCE), כדאי מאוד לנסות ולדרוש שהתשלום יהיה כנגד הצגת עותק ממסמכי יצוא (COPY OF B/L), אבל בהזמנות קטנות שלא ממלאות מכולה שלמה הספקים לרוב לא יסכימו כיוון שאין להם שליטה מלאה על הייצוא ועל הסחורה כאשר היא נשלחת בתצורת משלוח חלקי (LCL).

ולכן פתרון ביניים מקובל הוא לקבל תמונות וסרטוני וידאו של הסחורה המוכנה, והמהדרין אף יקבלו דוגמא מהייצור אליהם לארץ כדי לבדוק ביסודיות. לאחר בדיקת התמונות נהוג לשלם את היתרה. אבל נתקלנו במקרים לא מעטים שהמרחק בין התמונות שנשלחו לבין הסחורה שהגיעה היה רב.

ההמלצה העיקרית שלנו היא לקחת לכם סוכן ישראלי בסין שיוכל להגיע למפעל במהלך הייצור ולהיות נוכח בבדיקות סופיות לפני משלוח ואף בהעמסת המכולה. בצורה זו הסוכן יכול לשלם לספק את היתרה כאשר הוא וידא שהסחורה הוכנה בדיוק לפי הדרישות שלכם, הכמויות והאריזה תואמות והסחורה נמצאת במחסן שלו או של המשלח שלכם והספק לא יכול ל"שחק משחקים".

אז איך כדאי לשלוח את הכסף בפועל?

ישנן מספר שיטות נפוצות וננסה להסביר מה היתרונות והחסרונות של כל שיטה:

  1. תשלום באמצעות עליבאבא / PAYPAL– כביכול יש הגנה על ידי הגופים הנ"ל, אבל בפועל נדירים המקרים שבהם אם קיבלתם סחורה לא טובה תוכלו לראות את הכסף בחזרה. בנוסף עליבאבא ו PAYPAL לא עובדים בחינם ודואגים לגבות אחוזים יפים מהעסקה מה שבפועל מייקר לכם את המחיר. בנוסף תשלמו עמלת סליקה לחברת האשראי שלכם בישראל.
  2. תשלום בהעברה בנקאית (T/T) ישירות לספק – השיטה הנפוצה ביותר. זהירות מעוקצים – תדרשו לקבל מסמך עם פרטי הבנק של הספק בתוך מסמך ה PROFORMA INVOICE חתום על ידי חותמת הספק. שימו לב שאם מדובר בסכומים קטנים ( מתחת ל 10,000 דולר) ככל הנראה תשלמו עמלות מינימום לבנק והעמלות לבנק ינגסו ממכם אחוזים נכבדים.  אם אתם מזמינים ממספר ספקים ולכל אחד יש צורך בהעברה משלו, אז עוד יותר העמלות הבנקאיות להעברה יהיו גבוהות מאוד.
  3. מכתב אשראי (LETTER OF CREDIT –L/C)–כיום מעט מאוד ספקים מסכימים לקבל כסף בצורה זו כיוון שמהות התשלום בצורה זו היא בעיקר להגן על הקונה וקרו כל כך הרבה מקרים שבהם הסחורה כבר הגיעה לנמל היעד והלקוח עדיין לא שילם והספק הפסיד את כספו.
  4. שליחת כסף באמצעות חלפן (CHANGE)–בסין כיום יש מלחמה מתמדת של השלטון והבנקים המרכזים נגד הלבנת כספים וכל יום שומעים על ספקים בסין ובהונג קונג שחשבונות הבנק שלהם הוקפאו. העברת כספים דרך צ'יינג מדליקה נורה אדומה בסין ויש סיכוי טוב שהכסף יוקפא ותישארו ללא הסחורה וללא הכסף.

לסיכום, בעיקר אם אתם רוצים לקנות ממספר ספקים, כדאי להעביר כסף בהעברה אחת לסוכן ישראלי אמין ומהימן (תבקשו המלצות!!)שידאג להמיר את הכסף למטבע סיני (ככה תוכלו לסגור מחיר במטבע סיני ולקבל מחיר זול יותר מהספק) ולהעביר אותו לספקים שלכם בזמן המתאים.

בצורה כזאת תוכלו לתפוס מספר ציפורים במכה אחת:

  • מחיר יותר זול
  • חסכון רב בעמלות בנקים
  • הקטנת הסיכון ( סוכן בסין לעולם ישלם מקדמה נמוכה יותר)
  • תשלום רק לאחר בדיקת הסחורה וספירת הכמות

רוצים לשמוע עוד? להבין איך הדברים מתבצעים בפועל? נשמח להסביר ולענות על כל שאלה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *