ראש השנה הסיני 2021
ללא ספק החג הסיני החשוב ביותר שנקרא גם חג האביב(Spring Festival, Chūnjié, 春节) בו כל המשפחה מתכנסת יחד וכל הרחובות בקישוטים אדומים והופעות של דרקונים ותופים.
אגדת עם סינית מספרת על "ניאן" שהייתה מפלצת עם גוף של שור וראש של אריה. שהייתה עוזבת את היער באה העירה וטורפת כל שנקרה בדרכה. עם הזמן גילו הסינים שכדרכן של מפלצות, ניאן מפחדת משלושה דברים: צבע אדום, אש ומרעש‘ וזה מקור הקישוטים והזיקוקים..
השנה היא שנת ה"שור", אחד מבין 12 סימני חיות לשנה הסינית. אם תרצו ללמוד עוד על המשמעות או לדעת איזה סימן אתם כנסו לכאן.
ראש השנה יהיה ב 12 לפברואר אבל כבר מאמצע חודש ינואר מתחילה "הנהירה הגדולה" שבה מתחילים כל הפועלים והעובדים הסינים לחזור לביתם. השנה עקב הקורונה הממשלה הורתה למפעלים הגדולים לעצור את הפעילות כבר בין 10-15 לינואר כדי לנסות לפזר את הנסיעות המרובות בתחבורה הציבורית על פני יותר זמן ובכך להקל את העומס הצפוי.
כמו אצל הנמלה, מי שטורח לפני החג יחגוג אחריו. כל מי שמנהל עסק עם מלאי יודע שעליו לתכנן ולהתכונן ולשלוט בכל הפרמטרים של זמן היצור של הסחורה. מי ששואל אם ניתן להזמין עכשיו ציוד כושר או למה הספקים בעליבאבא כבר לא עונים, כנראה חדש לעניין החג הסיני וכדאי שימשיך לקרוא.
ברוב מפעלי הייצור ( בשנה שהיא לא שנת קורונה ) מתחיל הלחץ כבר מאוקטובר, ההזמנות נגיעות והמפעלים מתמלאים עד לחג הסיני. המפעלים נסתמים סופית אחרי ה"קנטון פייר" – התערוכה הגדולה בעולם למוצרי צריכה שמתקיימת מ 15 לאוקטובר ועד 5 לנובמבר.
הלחץ מטבעו גורם לטעויות ולירידה באיכות הייצור. המפעלים מנסים לקבל עוד ועוד הזמנות וזה בהחלט בא על חשבון האיכות. לא מומלץ להתחיל לעבוד עם ספקים חדשים בתקופה שלפני החג.
זוהי גם התקופה שבה באה לידי ביטוי שרשרת המזון הייצורית בסין, המפעלים הגדולים מקבלים כמה שיותר הזמנות, הרבה מעבר ליכולתם, בוחרים את ההזמנות הטובות ומעבירים למפעלים בינוניים את שאר ההזמנות, אלו בתורם עושים בדיוק אותו דבר ומעבירים לקטנטנים את ההזמנות הקטנות, הקשות והכי פחות ריווחיות. האם העבירו את ההזמנה שלך ? איך תדע? רק באמצעות מעקב ייצור שוטף במפעל. זה אגב אחד מהדברים שאנחנו מוודאים עם הספקים שלנו כשאנחנו נותנים להם הזמנות ובודקים אותו בפועל על ידי ביקורים שוטפים במפעלים.
שלוש פעמים במהלך סיור במפעלים, הצוות הסיני שליווה אותי נשדד, שלושת הפעמים הללו קרו כולם בתקופה הקרובה לחג, הפועלים רוצים לחזור הביתה עם ארנק מלא כמה שיותר. היום אגב, כשכבר כמעט ואין יותר מזומנים בסין, כמות השודים ירדה דרסטית.
חשוב מאוד לסגור חשבון לפני החג, לא להשאיר מקדמות בידי המפעלים כי זה מקור גדול לסיכון של "בריחת" מפעלים והפסד הכסף שאצלם. הספקים תמיד ינסו ללחוץ שתשלמו לפני החג כי הם צריכים לקנות חומר, להכין את כל מה שצריך כדי שיוכלו לייצר מייד לאחר החג, אבל זה בעיקר תרוץ לקבל כמה שיותר כסף כדי שיוכלו לשלם לעובדים ולספקים לפני החג.
חלק ניכר מהמפעלים הסינים מתחשבנים עם הספקים והעובדים שלהם שלוש פעמים בשנה, לפני ראש השנה הסיני (ינואר – פברואר ) לפני חג הפועלים ( מאי ) ולפני החג הלאומי ( אוקטובר ) ולכן לפני החג הם צריכים לגייס כמה שיותר כסף כדי לנקות שולחן עם הספקים והעובדים. כל זה יוצר המון לחץ שכאמור משפיע על איכות המוצרים, זמני האספקה, לחץ על ערוצי הלוגיסטיקה הפנימיים בסין ועוד.בקיצור, אם אפשר לדחות לאחרי החג – תדחו.
אם יש לכם ספקים קבועים כדאי מאוד לשלוח להם ברכה לחג , כידוע הקשר האישי חשוב מאוד להצלחה עסקית בסין ולכן מומלץ להשקיע זמן ולברך את הספקים. גם את הסוכנים ועובדיהם רצוי לברך 😊
ניתן למצוא המון כרטיסי ברכה יפים ברשת.)גוגלChinese new year greetings 2021) המהדרין ישלחו דרך הויצ'ט HONGBAO– מעטפה אדומה עם כמה גרושים ( רצוי 88 ).
הברכה הפופולרית ביותר היא "גונג שי פא צאי"GONG XI FA CAI恭喜发财 שמשמעותה בתרגום חופשי מאחל לך עושר גדול.
החג השנה קצת עצוב, לא היינו בסין כבר מעל שנה ולא נוכל להיות בארוחה המסורתית עם כל הצוות ולברך אותם לקראת החג.
נאחל לכולנו לקראת החג הרבה בריאות, שמחה ושהחיים יחזרו למסלולם.